produktet

Nga Shëndetësor Moderne | 3 mars 2018
studiuesit Google thonë algorithm e tyre e re mund të shihni shanset tuaj për të sëmundjeve të zemrës.

Hulumtuesit nga Google dhe kompania e tij vëlla, në të vërtetë Shkencave të Jetës, njoftoi se nga skanimi e prapme të syrit të pacientit algorithm e tyre të ri të inteligjencës artificiale mund të vlerësojë rreziqet për probleme kardiake.

Studimi, i publikuar në revistën Nature Biomedical Engineering, sugjeron se me anë të analizimit të skanime, algoritmi AI mund të zbulojë faktorët e rrezikut kardiovaskular, të tilla si mosha, gjinia e personit dhe presionin e gjakut. Provimi mund të parashikojë rrezikun e sulmit në zemër dhe infarkti.

Kjo qasje e re do të mund të ofrojë një analizë të shpejtë dhe më efikas se testet tradicionale të gjakut. Deri tani, studimi tregon se rezultatet AI algorithm janë afërsisht sa të sakta si metoda aktuale.

Hulumtimi hap më shumë mundësi për të UA të përfshihen në përmirësimin e praktikave në spital. "Ata janë duke marrë të dhëna që i është kapur për një arsye klinike dhe të marrë më shumë nga ajo se ne aktualisht bëjmë. ... Në vend se duke zëvendësuar mjekët, ai është duke u përpjekur për të zgjeruar atë që ne në fakt mund të bëjmë ", Luke Oakden-Rayner, një studiues mjekësore në Universitetin e Adelaide që e specializuar në të mësuarit e makinës analizë, ka thënë për The Verge.


Koha e postimit: Gusht-10-2015